Stemfase Duurzame Markt – Jouw stem helpt (t/m 29 mei 12.00 uur)

Help jij mee?

Oost Begroot – activiteiten
Alle bewoners van IJburg en Zeeburgereiland van 12 jaar en ouder hebben van de gemeente Amsterdam per post een stemcode voor Oost Begroot ontvangen. Daarmee kun je stemmen op activiteiten op IJburg en Zeeburgereiland.

Duurzame markt op het IJburg College
Het IJburg College heeft ook een plan ingediend en om dat te realiseren vragen we jouw hulp.
Het gaat om de Duurzame Markt. Dit staat onder het kopje ‘minder zwerfvuil/grof afval’.

Het is een duurzame lokale markt waar tweedehands, circulariteit en recyclen centraal staat. Voor en met de buurt. Hier kun je tweedehands kleding en spullen (ver)kopen, producten recyclen en (laten) repareren, je inzetten voor een schone omgeving en meer te weten te komen over duurzaamheid op IJburg. Uiteraard onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Een waardevolle en gezellige middag voor jong en oud.

Verwachte data
editie 1: okt/nov 2022
editie 2: feb/maart/april/mei 2023

Duurzaamheid centraal
Duurzaamheid is zowel lokaal als (inter)nationaal een actueel en belangrijk onderwerp. Het IJburg College zet zich actief in op deze ontwikkeling en de noodzaak om te verduurzamen. Dit doen we vanuit de visie: ‘samen leren over en werken aan een duurzame, toekomstbestendige leefwereld’, met de focus op energie, voeding, grondstoffen en mobiliteit.

Door duurzaamheid centraal te stellen op het IJburg College in combinatie met een programma voor en met de buurt stimuleren we onder een grote groep mensen bewustwording van dit thema. Daarmee zetten we in op het leveren van een positieve bijdrage voor onze lokale omgeving, waaronder vermindering van zwerfafval en grofvuil.

Spelregels:
– Alle personen van 12 jaar en ouder (peildatum 21 april 2022) krijgen per post een persoonlijke stemcode en mogen stemmen.
– Je kunt stemmen van 9 mei tot en met 29 mei 2022, 12:00 uur.

We kijken ernaar uit om de Duurzame Markt op het IJburg College te organiseren.
Jouw stem helpt. Alvast hartelijk dank.