Onze duurzame markt: winnend plan Oost Begroot

Feestelijk nieuws! Het plan van de Duurzame markt, zoals ingediend bij Oost Begroot is een van de winnende plannen.

Het team van Oost Begroot heeft ons het volgende geschreven:
‘Met groot genoegen willen wij u van harte feliciteren met uw winnende plan Duurzame markt. Uw plan heeft veel stemmen gekregen van de bewoners IJburg / Zeeburgereiland.
Dit betekent dat uw plan uitgevoerd kan gaan worden. Door het indienen van een plan heeft u er samen met uw buurtgenoten voor gezorgd mee te bepalen wat er in de buurt gebeurt! Uw deelname is hierbij heel belangrijk. Dank daarvoor.’

We willen iedereen die op dit plan gestemd heeft bedanken. We kijken ernaar uit om dit in schooljaar 22/23 te organiseren.

De duurzame markt
Het is een duurzame lokale markt waar tweedehands, circulariteit en recyclen centraal staat. Voor en met de buurt. Hier kun je tweedehands kleding en spullen (ver)kopen, producten recyclen en (laten) repareren, je inzetten voor een schone omgeving en meer te weten te komen over duurzaamheid op IJburg. Uiteraard onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Een waardevolle en gezellige middag voor jong en oud.

Verwachte data
editie 1: okt/nov 2022
editie 2: feb/maart/april/mei 2023

Duurzaamheid centraal
Duurzaamheid is zowel lokaal als (inter)nationaal een actueel en belangrijk onderwerp. Het IJburg College zet zich actief in op deze ontwikkeling en de noodzaak om te verduurzamen. Dit doen we vanuit de visie: ‘samen leren over en werken aan een duurzame, toekomstbestendige leefwereld’, met de focus op energie, voeding, grondstoffen en mobiliteit.

Door duurzaamheid centraal te stellen op het IJburg College in combinatie met een programma voor en met de buurt stimuleren we onder een grote groep mensen bewustwording van dit thema. Daarmee zetten we in op het leveren van een positieve bijdrage voor onze lokale omgeving, waaronder vermindering van zwerfafval en grofvuil.