Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Inhoud

Activiteiten

Specials

Kunst en cultuur leert je op een creatieve manier het leven te verbeelden en vorm te geven. Je leert reflecteren en ontwikkelt daardoor een sterkere identiteit. Je vormt een eigen mening. Daarnaast bevordert het inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en zelfkennis.

We bieden met IJBC in de Buurt activiteiten op het gebied van kunst en cultuur aan op basis van de volgende doelstellingen:

  • De mogelijkheid voor onze leerlingen om zijn/haar interesses en talent in kunst en cultuur te ontdekken
  • De mogelijkheid voor leerlingen en buurtbewoners om eigen werk ter uitvoering te brengen of het tentoonstellen ervan voor een geïnteresseerd publiek
  • Het beschikbaar stellen en/of verhuur van de faciliteiten biedt voor lokale kunstenaars en gezelschappen de mogelijkheid tot kunstbeoefening in nabije omgeving
  • De programmering als een aanvulling op het kunst en cultuuraanbod van IJburg

Activiteiten

Onze programmering is breed en biedt onder meer ruimte voor experiment en try-outs.

We bieden activiteiten aan in de disciplines audiovisueel, multimedia, theater, dans, cabaret, film, debat, lezing, muziek, literatuur en beeldende kunst. Daarnaast zijn er workshops, zoals in mode of taal en laten we via architectuurwandelingen IJburg zien.

De uitvoering is van leerlingen van het IJBC en bekende en minder bekende, lokale, regionale en (inter)nationale artiesten/kunstenaars.

Bekijk hier volledige agenda.


Specials

De samenwerkingen met externe partijen maken het mogelijk om specials te programmeren. Dit zijn projecten waarbij we de verbinding tussen leerlingen uit verschillende stadsdelen van Amsterdam aangaan.