MLTN Experience

MLTN Experience

Inhoud

Welkom bij de Terra Nova Experience!

Virtuele rondleiding

Video's over onze school en vakken

Meer informatie

10 redenen om te kiezen voor het Montessori Lyceum Terra Nova

Veelgestelde vragen

Contact

Welkom bij de Terra Nova Experience!

De Terra Nova Experience is onze manier om jou online te informeren over onze school.
Op deze pagina staat onze virtuele tour en vind je de video’s over vakken.
Ook vind je hier informatie over het aanmelden voor schooljaar 2024/2025, tips over waar je welke informatie kunt vinden op onze website, de 10 redenen om te kiezen voor Terra Nova en meer!


Virtuele rondleiding

 

Ervaar het Montessori Lyceum Terra Nova via deze virtuele rondleiding. Leerlingen Luuk, Chantal en Suzie laten jou zien hoe onze school eruitziet en vertellen over ons onderwijs en onze samenwerkingen.

YouTube video


Video's over onze school en vakken

Ervaar onze school en leer de vakken kennen via onze video’s.
Hieronder staat vermeld welke video’s voor wie relevant zijn.

Video’s voor alle niveaus (vwo, havo en vmbo):
Montessori Lyceum Terra Nova, Kunst & Cultuur, Science & Technologie,
Sport & Gezondheid, Mens & Identiteit, Mens & Natuur en StartUp.

Video speciaal voor vwo, havo en vmbo-t:
Themaleren

Video’s speciaal voor vmbo-b/k:
Mens & Maatschappij en Dienstverlening & Producten

Bekijk de plattegrond met video’s

Tips: Bekijk alle verdiepingen op de plattegrond. Op elke verdieping staan andere video’s voor je klaar. En bekijk de video’s op een tablet/iPad of laptop voor het beste resultaat.


Meer informatie

Kijk vooral rond op onze website. Hieronder staan een aantal tips van pagina’s die jou op weg helpen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van onze school:

Groep 8
Video, foto’s en informatie over onze school en onderwijs

lesjesmiddag
Informatie over onze lesjesmiddag

Ondersteuning/begeleiding
Deze pagina biedt informatie over ondersteuning/begeleiding.

Aanmeldprocedure
Informatie over hoe je je kunt aanmelden voor schooljaar 2024/2025.

Documenten en verslagen
Hier staan handige documenten over onze school, zoals onze schoolgids.

Samenwerkingen en partners
Ons onderwijs en aanbod krijgt mede vorm door onze samenwerkingen en partners. Het is ook een belangrijk uitgangspunt van Terra Nova on de buurt.


10 redenen om te kiezen voor het Montessori Lyceum Terra Nova

Elke leerling heeft zijn/haar eigen redenen om te kiezen voor het Montessori Lyceum Terra Nova.
We hebben de meest voorkomende redenen hieronder voor je op een rij gezet.


Veelgestelde vragen

Wanneer zijn de open dagen en lesjesmiddagen en hoe kan ik mij aanmelden?

Alle informatie over onze open dagen en lesjesmiddagen staat op onze website: https://ijburgcollege.nl/groep-8/open-dagen/. We adviseren de website in de gaten te houden voor de actuele informatie.

Hoe kan ik mij aanmelden voor schooljaar 2023/2024?

Wat fijn dat je interesse hebt in een inschrijving op het Montessori Lyceum Terra Nova. De aanmelding verloopt volgens de procedure van de VO schoolkeuze. Kijk voor meer informatie op: https://ijburgcollege.nl/inschrijfproces_/

Komen alle kinderen van dezelfde basisschool bij elkaar in de klas?

Dit is afhankelijk van het schooladvies/niveau van het kind.

Ik heb een dubbel schooladvies. Op welk niveau begin ik?

Bij een dubbel schooladvies begin je in het eerste leerjaar op het hoogste niveau van je advies.

Wat is de Terra Nova Academy?

Heb je een HAVO of VWO advies en ben je op zoek naar uitdaging? Hou je van verdiepende projecten? Ben je nieuwsgierig en heb je vaak goede ideeën? Kom dan naar de lessen op de Terra Nova Academy en maak kennis met het vernieuwde HAVO en VWO onderwijs op het Montessori Lyceum Terra Nova.

Wat is een deelschool?

Elk onderwijsteam heeft één of twee deelscholen waarin het onderwijs gegeven wordt. Een deelschool is een aparte ruimte in de school met lokalen en een leerplein. Het is de uitvalsbasis voor de leerlingen en het onderwijsteam. Hierdoor voelt de school als een kleine en veilige leeromgeving. Iedereen kent elkaar en krijgt voldoende aandacht.

Werk ik op een eigen iPad/tablet?

Het Montessori Lyceum Terra Nova. is een digitale school waar elke leerling met een eigen tablet werkt. Je gebruikt lesmateriaal dat op een elektronische leeromgeving staat. Docenten ontwerpen lessen en het lesmateriaal grotendeels zelf. Tijdens de lessen wordt het werken met de laptop/tablet bewust afgewisseld met andere werkvormen. Ook projecten over mediawijsheid zijn een belangrijk onderdeel van ons lesprogramma.

Is er veel huiswerk?

Een deel van het huiswerk kun je al in de les afkrijgen. Soms doe je iets thuis. Leerwerk doe je vaak thuis.

Hoe ziet een schooldag eruit?

Op een gemiddelde schooldag vinden de lessen plaats tussen 08.45 - 16.45 uur. Er zijn voldoende pauzes. Eén middag in de week zijn de leerlingen ’s middags vrij.

Hoe is het schooljaar ingedeeld?

Elk schooljaar bestaat uit 5 perioden van gemiddeld zeven weken. De laatste weken van een periode bestaan uit een finale en een bufferweek. Tijdens de finale worden alle eindopdrachten afgesloten en worden er toetsen afgenomen. We gebruiken hier vaak een hele week voor, dit is per afdeling anders ingericht. De finale wordt gevolgd door bufferdagen. Tijdens de bufferdagen reflecteren we op het geleerde, is er ruimte voor het inhalen van toetsen/opdrachten en introduceren we de nieuwe periode. Ook is er dan ruimte om op excursie te gaan of de stages te laten plaatsvinden.

Krijg ik een coach? Hoe vaak zie ik deze coach?

In de onderbouw wordt elke dag gestart en afgesloten in een ‘stamgroep’. Deze stamgroepen bestaan uit 15 à 17 leerlingen en worden door een coach begeleidt. In de bovenbouw is er een coachgroep en krijg je individuele begeleiding van een coach. Door deze intensieve begeleiding leren de coach en jij elkaar goed kennen en kunnen jullie samen kijken wat er nodig is om zo goed mogelijk te kunnen leren en je te ontwikkelen.

Kan ik blijven zitten?

Op het Montessori Lyceum Terra Nova. proberen we je zoveel mogelijk te stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Dit betekent dat je op onze school in principe niet blijft zitten. Je stroomt door naar het niveau dat bij je past, dit kan een niveau hoger of lager zijn.

Wat is Maatwerk?

Op het Montessori Lyceum Terra Nova. vinden we het belangrijk dat leerlingen eigenaar zijn van hun eigen leerproces. Tijdens maatwerk kun je kiezen uit aanbod voor talentontwikkeling, verdieping en verrijking, ondersteuning en werktijd. Voorbeelden zijn totaaltheater, muziek, scienceprojecten, mindfulness, bijspijkeren wiskunde, huiswerk maken in stilte en nog veel meer.

Wat doet het Terra Nova aan verbinding en ontmoeting met de buurt en stad?

We zijn een Amsterdamse school en maken gebruik van de faciliteiten van de stad. We halen de buurt en de stad de school in en gaan de buurt en stad in. We werken hiervoor samen met partijen op IJburg en daarbuiten. Daarmee maken we de wereld van de leerling groter. We hebben als school een buurtfunctie. Onder de noemer Terra Nova in de Buurt vinden er dagelijks activiteiten in de school plaats die georganiseerd zijn voor en met de buurt. Een voorbeeld is ons Buurtrestaurant. Kijk voor meer informatie op: https://ijburgcollege.nl/ijbc-in-de-buurt/


Contact

Heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact