IJBC Experience

IJBC Experience

Inhoud

Welkom bij de online IJBC Experience!

9 redenen om te kiezen voor het IJburg College

Virtuele rondleiding

Video's over onze school en vakken

Website

Ondersteuning

Veelgestelde Vragen

Contact

Welkom bij de online IJBC Experience!

De IJBC Experiences (online open dagen) hebben plaatsgevonden op 27 januari (vwo/havo) en op 10 februari (vmbo). Heb je het gemist of wil je de informatie nog een keer lezen? Via deze pagina geven we graag toegang tot belangrijke informatie.

Het zijn de 9 redenen om te kiezen voor het IJburg College en toegang tot video’s waardoor je onze school en vakken leert kennen. Ook geven we tips over webpagina’s, informatie over de lesjesmiddagen en over het aanmelden voor schooljaar 2021/2022.


9 redenen om te kiezen voor het IJburg College

Elke leerling heeft zijn/haar eigen redenen om te kiezen voor het IJburg College. We hebben de meest voorkomende redenen hieronder voor je op een rij gezet.


Virtuele rondleiding

Ervaar het IJburg College via deze virtuele rondleiding. Leerling Savannah laat jou zien hoe onze school eruit ziet en vertelt over ons onderwijs en onze samenwerkingen.


Video's over onze school en vakken

Ervaar onze school en leer de vakken kennen via onze video’s over:

  • Het IJburg College (rondleiding school, ons onderwijs en samenwerkingen)
  • Kunst & Cultuur
  • Mens & Identiteit
  • Mens & Natuur
  • Mens & Maatschappij (vmbo-b/k)
  • Dienstverlening en Producten (vmbo-b/k)
  • Themaleren (vmbo-tl)
  • Science en Technologie
  • Sport en Gezondheid

Tip: Bekijk alle verdiepingen op de plattegrond. Op elke verdieping staan andere video’s voor je klaar.

Bekijk de video’s


Website

Kijk vooral rond op onze website. Hieronder staan een aantal tips van pagina’s die jou op weg helpen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van onze school:

Groep 8
Video, foto’s en informatie over onze school en onderwijs

Beleid
Hier staat onze schoolgids

Open dagen
Informatie over onze Lesjesmiddagen en bijeenkomsten in de school

Inschrijfproces
Informatie over hoe je je kunt aanmelden voor schooljaar 2021/2022


Ondersteuning

Heb je vragen over ondersteuning? Kijk dan op onze pagina:

Begeleiding

Ook kun je contact opnemen met:


Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor de IJBC Experience (open dag)

De IJBC Experiences hebben plaatsgevonden op 27 januari (vwo/havo) en op 10 februari (vmbo). Aanmelden voor de IJBC Experience is daarom helaas niet meer mogelijk. Als de corona-ontwikkelingen het toelaten dan organiseren we in maart nog een fysieke bijeenkomst in de school. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de IJBC Experience en/of lesjesmiddag wordt hierover op de hoogte gebracht. Hou ook onze website in de gaten.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de lesjesmiddag?

De lesjesmiddagen hebben plaatsgevonden op 16 en 17 maart. Aanmelden is daarom helaas niet meer mogelijk. Als de corona-ontwikkelingen het toelaten dan organiseren we in maart nog een fysieke bijeenkomst in de school. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de IJBC Experience en/of lesjesmiddag wordt hierover op de hoogte gebracht. Hou ook onze website in de gaten.

Worden er bijeenkomsten op de school georganiseerd?

Als de corona-ontwikkelingen het toelaten dan organiseren we in maart fysieke bijeenkomsten in de school. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de IJBC Experience en/of lesjesmiddag wordt hierover op de hoogte gebracht. Hou ook onze website in de gaten.

Hoe kan ik mij aanmelden voor schooljaar 2021/2022?

Meer informatie over het aanmeldproces kun je vinden op onze website: https://ijburgcollege.nl/inschrijfproces/

Wanneer wordt het niveau bepaald?

In leerjaar 1 en 2 werk je met het advies van de basisschool als uitgangspunt aan de ontwikkeling van je talenten. Je werkt daarbij samen met de coach en de docenten. Na de tweede klas stroom je door naar het niveau dat het beste bij je past.

Op welk niveau begin ik bij een dubbeladvies?

Bij een dubbel advies begin je op het hoogste niveau in het eerste leerjaar.

Krijg ik een coach? Hoe vaak zie ik deze coach?

In de onderbouw wordt elke dag gestart en afgesloten in een ‘stamgroep’. Deze stamgroepen bestaan uit 15 à 17 leerlingen en worden begeleid door een coach. In de bovenbouw is er een coachgroep en krijg je individuele begeleiding van een coach. Door deze intensieve begeleiding leren de coach en jij elkaar goed kennen en kunnen jullie samen kijken wat er nodig is om zo goed mogelijk te kunnen leren en je te ontwikkelen.

Wat is een deelschool?

Elk onderwijsteam heeft één of twee deelscholen waarin het onderwijs gegeven wordt. Een deelschool is een aparte ruimte in de school met lokalen en een leerplein. Het is de uitvalsbasis voor de leerlingen en het onderwijsteam. Hierdoor voelt de school als een kleine en veilige leeromgeving. Iedereen kent elkaar en krijgt voldoende aandacht.

Werk ik op een eigen iPad?

Het IJburg College is een digitale school waar elke leerling met een eigen tablet werkt. Je gebruikt lesmateriaal dat op een elektronische leeromgeving staat. Docenten ontwerpen lessen en het lesmateriaal grotendeels zelf. Tijdens de lessen wordt het werken met de laptop/tablet bewust afgewisseld met andere werkvormen. Ook projecten over mediawijsheid zijn een belangrijk onderdeel van ons lesprogramma.

Kan ik blijven zitten?

Op het IJburg College proberen we je zoveel mogelijk te stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Dit betekent dat je op onze school in principe niet blijft zitten. Je stroomt door naar het niveau dat bij je past, dit kan een niveau hoger of lager zijn.

Hoe is het schooljaar ingedeeld?

Elk schooljaar bestaat uit 5 perioden van gemiddeld zeven weken. De laatste weken van een periode bestaan uit een finale en een bufferweek. Tijdens de finale worden alle eindopdrachten afgesloten en worden er toetsen afgenomen. We gebruiken hier vaak een hele week voor, dit is per afdeling anders ingericht. De finale wordt gevolgd door bufferdagen. Tijdens de bufferdagen reflecteren we op het geleerde, is er ruimte voor het inhalen van toetsen/opdrachten en introduceren we de nieuwe periode. Ook is er dan ruimte om op excursie te gaan of de stages te laten plaatsvinden.

Komen alle kinderen van dezelfde basisschool bij elkaar in de klas?

Dit is afhankelijk van het schooladvies/niveau van het kind

Wat doet het IJBC aan verbinding en ontmoeting met de buurt en stad?

We zijn een Amsterdamse school en maken gebruik van de faciliteiten van de stad. We halen de buurt en de stad de school in en gaan de buurt en stad in. We werken hiervoor samen met Amsterdamse partners. Daarmee maken we de wereld van de leerling groter.


Contact

Heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact