Gezonde school

Gezonde school

Inhoud

Gouden Schoolkantine Schaal

Kantinescan

Op het IJburg College vinden we een gezonde leefstijl belangrijk. Vandaar dat wij binnen onze school aandacht hebben voor gezonde voeding en gezond bewegen. Zo bieden wij gezonde producten aan in onze kantine, is er veel aandacht voor sport en bewegen en zijn wij een rookvrije school.


Gouden Schoolkantine Schaal

 

Het IJburg College heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning op het werk voor de gezonde inrichting van de schoolkantine.

De gouden schoolkantine schaal betekent dat ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere gezonde producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

De school hanteert de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.


Kantinescan

We brengen ieder jaar het aanbod en de uitstraling van de kantine in kaart met de Kantinescan en we rapporteren de uitkomsten aan de directie.