Groep 8

Groep 8

Inhoud

De overstap naar de middelbare school

Dit is het IJburg College

Open dagen, IJBC Experience en IJburg Academy

Onze pijlers

Aandacht voor jouw toekomst

Persoonlijke aandacht

Fotogalerij - de school

De overstap naar de middelbare school

Ben jij bijna klaar op de basisschool en op zoek naar een middelbare school die bij jou past? We vertellen je graag meer over het IJburg College en hopen jou als nieuwe leerling te mogen verwelkomen.


Dit is het IJburg College

Op het IJburg College richten we het onderwijs zo in dat je het beste uit jezelf kunt halen. In je eigen deelschool werk je samen met leerlingen en docenten. We denken in mogelijkheden. Bij ons heb je grote kans om je vwo, havo of vmbo-diploma te kunnen halen. De docenten staan dicht bij je. Zij erkennen en herkennen wat je kan en wil en dagen je uit. Er is veel persoonlijke aandacht. Omdat we alle niveaus in huis hebben kun je bij ons op een hoger niveau overstappen. Level UP! Op onze school krijg je de ruimte om te onderzoeken wat je talenten zijn en antwoorden vinden op de vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Leren van elkaar, ervaringen opdoen binnen en buiten de school, dat staat bij ons centraal.

YouTube video



Onze pijlers

Vanaf het eerste leerjaar tot en met het examenjaar is er veel aandacht voor Sport en Gezondheid, Kunst & Cultuur en Science.

Sport en Gezondheid

Het IJburg College is een actieve school. Er is veel aandacht en ruimte voor extra sport en sportieve activiteiten. Zo wordt het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) aangeboden als examenvak binnen de havo en het vwo. En het vak LO2 aan het vmbo.

Kunst & Cultuur

Op het IJburg College besteden wij veel aandacht aan Kunst & Cultuur. Om die reden worden er in alle leerjaren lessen gegeven rond dit thema. In de onderbouw is er een extra kunstklas. Zo kun je nog meer inzoomen op je creatieve talent.

Science

Technologie is een belangrijk onderdeel van onze toekomst. Daarom hebben we een speciale 'sciencevloer', waar leerlingen de bèta-vakken kunnen volgen en werken aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties.


Aandacht voor jouw toekomst

Je ontwikkelt je bij ons toekomstgericht op het gebied van technologie, programmeren, onderzoeken, ondernemen, creativiteit en samenwerken. Bij ArtScience zijn lessen en vakken gecombineerd om al deze kennis en vaardigheden te ontwikkelen. We werken ook samen met start-up bedrijven die in onze school hun plek hebben. En omdat we samenwerken met universiteiten en het beroepsonderwijs kun je gemakkelijk naar het vervolgonderwijs doorstromen.


Persoonlijke aandacht

Bij ons krijg je les in een eigen deelschool. Een aparte ruimte in school met lokalen en een leerplein. Het is de uitvalsbasis voor de leerlingen en het onderwijsteam. Dit draagt bij aan de persoonlijke aandacht die we voor jou hebben. Je ziet je coach elke dag en de docenten kennen je.



Fotogalerij - de school

Ons mooie, moderne schoolgebouw is zo ingericht dat er genoeg ruimte is om zelf en samen te onderzoeken en te ontwikkelen. We hebben leerpleinen, een collegezaal, bibliotheek, theaterzaal, restaurant en een XL sporthal.
Bekijk de foto’s in de fotogalerij.