Stadslab presentaties

Op 21 april waren de eindpresentaties van Stadslab. Er waren elf presentaties van derdejaars basis/kader leerlingen voor het vak Maatschappijkunde.

Tijdens de Stadslab lessen hebben de leerlingen in groepjes aan hun eigen politieke partijen met bijbehorende standpunten. Ook volgden zij een pitchtraining bij de Pitch Academy om de kneepjes van het pitchen onder de knie te krijgen.

Partij tegen Racisme, Partij van de Toekomst, Partij voor de Maatschappij en Partij van de Sport: het zijn enkele voorbeelden van de partijen die de leerlingen vormden.

Tijdens de eindpresentatie gaf iedere partij een overtuigende pitch om vervolgens in gesprek te gaan met een panel, gevormd door Jelle de Graaf van DeGoedeZaak, Lieve Heijsters van Stadslab en Stephan Siegertsz, docent op het IJburg College. De bijeenkomst werd op geweldige wijze geleid door oud IJburg College leerling én oud-Stadslab deelnemer Asmae Rouidi.

Na de laatste pitch kon er gestemd worden en kwam de Partij van de Mens met de meeste stemmen als winnaar uit de bus! Het panel koos daarnaast een winnaar voor ‘beste pitch’. Deze prijs werd in de wacht gesleept door ‘Daniëlla en Daniella for Justice’.

Kijk hier meer informatie over de samenwerking tussen het IJburg College en Stadslab.