Kunstwerken IJBC leerlingen te zien in tentoonstelling Amsterdam Museum

Dit schooljaar hebben leerlingen tijdens de Kunstdag een bezoek gebracht aan de Hortus Botanicus. Aansluitend hebben zij onder begeleiding van kunstenaar Lily Lanfermeijer de workshop ‘Pedestals of Clay’ gevolgd bij Framer Framed. De kunstwerken die de leerlingen toen hebben gemaakt zijn nu te zien in de expositie ‘Shaping Feelings’ van Framer Framed. Dit is een onderdeel van de online tentoonstelling ‘Corona in de Stad’ van het Amsterdam Museum. De kunstwerken zijn online te bezichtigen van 8 april – 30 mei 2021.

De workshop bij Framer Framed heeft daarnaast ook geresulteerd in meerdere aanvullende projecten. Dit zijn:

  • Gezeefdrukte documentatie van de uiteindelijke werken werd geselecteerd voor ‘Love for sale‘, een blinde veiling voor W139. Bekijk hier het kunstwerk dat via de veiling is verkocht.
  • De sculpturen zijn onderdeel geworden in de activiteiten voor de opening van de nieuwe kunstvleugel van het IJburg College. Bekijk hier de teaser.
  • De prijsvraag ‘Schrijven is tekenen en spreken tegelijk. We organiseren dit in samenwerking met basisschool Laterna Magica. De leerlingen werken in drie lessen toe naar een resultaat waarmee zij een kunstworkshop van Lily Lanfermeijer en Joseph Hughes in Atelier 16-1XB kunnen winnen.

Klik hier voor meer informatie over de expositie Shaping Feelings

Klik hier voor meer informatie over Corona in de Stad van het Amsterdam Museum