Overkoepelende thema’s

Op het IJburg College hebben we extra aandacht voor belangrijke thema’s zoals:

Kunst & cultuur leert je op een creatieve manier het leven te verbeelden en vorm te geven. Je leert reflecteren en ontwikkelt daardoor een sterkere identiteit. Je vormt een eigen mening. Een mening die verder en dieper gaat dan alleen maar iets ‘mooi’ of ‘lelijk’ vinden. Je ziet meer en leert anders kijken. Kunst en cultuur leert je hoe je kunt communiceren met beelden en hoe je de beelden om je heen beter kunt lezen en begrijpen. Kunsteducatie bevordert niet alleen je inzicht in kunst en cultuur, maar ook in maatschappelijke ontwikkelingen. Door een combinatie van kunstgeschiedenis- en expressie lessen, ontwikkel je jezelf creatief en cultureel. We leren je om kritisch te kijken, een mening te vormen en deze mening te onderbouwen. 

Het IJburg College is een actieve school. Er is veel aandacht en ruimte voor sport en sportieve activiteiten. Zo wordt het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) aangeboden als examenvak binnen de havo en het vwo. En het vak LO2 aan het vmbo.

Op het IJburg College weten we dat technologie een belangrijk onderdeel is van onze toekomst. Daarom hebben we een speciale ‘sciencevloer’, waar leerlingen de bèta-vakken kunnen volgen en werken aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Alles wat je leert bij het IJburg College staat in het teken van duurzaamheid en de wereld om je heen. Zo werken wij samen aan de ontwikkeling die ook op de lange termijn bijdraagt aan jouw gezonde toekomst.