Kunstklas
Afgelopen vrijdag was de expositie van de kunstklas. Leerlingen uit de onderbouw konden aan het begin van dit schooljaar toelating voor de kunstklas. Na een zware selectie kwam er een kunstklas van 20 leerlingen uit. Deze 20 leerlingen hebben een jaar lang met verschillende materialen en technieken mogen experimenteren.
 
De expositie werd officieel geopend door Minouche van Framer Framed. Veel leerlingen hebben voor het eerst een kunstwerk verkocht. De docent mokken werden voorzien van een artistieke uitspatting. Al met al een succes! 
Gina expert Kunst & Cultuur Onderbouw
 
Cultuur
In de onderbouw hebben de leerlingen van IJBC1 een geweldige muzikale en bewegelijke ochtend gehad met Jambo Afrika. De culturele afsluiting van het schooljaar. Jullie hebben het waarschijnlijk wel gehoord. Er was djembé, dans en zang. Aan het einde sloten we de ochtend af met een gezamenlijke 'show'. Dat was een prachtig moment. Zang, dans en djembé kwam allemaal samen. Leerlingen zongen uit volle borst, dansten met de artiesten mee en de djembé's dreunden door het gebouw. Een groot energiek festijn.
 
In de onderbouw van IJBC2 zijn de leerlingen per stamgroep de deur uit geweest om een culturele activiteit te ondernemen. Er was film, theater, beeldend, fotografie, muziek en een creatieve workshop. Leerlingen die naar het Rembrandthuis gingen hebben ets-workshop gekregen en daarna
een rondleiding door het huis.Heel fanatiek werd er aan de etsen gewerkt.
 
De leerlingen die theater hadden gingen naar Bellevue en de schouwburg. Beiden kregen een kijkje achter de schermen en daarna een spelworkshop. Kortom: een leerzame en actieve ochtend.
Judith cultuurcoördinator
 
Wat een kunst!
Op het VMBO is kunst ook een examenvak! Kunstvakken Audiovisueel heeft zowel een centraal praktijk als een centraal schriftelijk examen. Tijdens het praktijkexamen zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het landelijke thema ‘De Stad’.
In 12 uren hebben ze van dit thema een eigen audiovisueel kunstwerk bedacht, onderzocht en gemaakt. Zo zijn er prachtige fotoseries gemaakt over ‘vrijheid in de stad’, over Amsterdamse graffiti, over de stations Sloterdijk en het CS, een mooie film over de stad aan de hand van een zelfgeschreven gedicht en een vrolijke stopmotion film over de diversiteit van de stad.
Ook het centraal schriftelijk examen stond dit jaar in het teken van de stad met vragen over stadspoorten, grote stadssculpturen en de Franse Banksy, de fotograaf ‘JR’.
Jorna expert kunstvakken 2 vmbo bovenbouw
 
Wat een Drama! 
Sinds 2015 wordt drama aangeboden als eindexamenvak op het IJburg College. Afgelopen jaren heeft Kiki hier een mooi programma voor opgesteld, komend schooljaar gaat Jurjen dat overnemen.
5 VWO en de combinatieklas 5H/6V gaan jullie komend jaar dus weer verrassen met mooie voorstellingen in de school! Nieuw dit jaar is dat de 3HV klassen ook 2 periodes per jaar drama les krijgen. Zo maken zij kennis met het vak en kunnen een goed onderbouwde keuze maken tussen kunst beeldend en kunst drama. Ook is het een goede manier om elkaar beter te leren kennen en aan sociale vaardigheden te werken.
Jurjen expert drama