Op zondag 15 juli is er een movienight op Blijburg met een hele bijzondere voorfilm. Een film die gaat over hoe jongeren leven op IJburg. Het gaat over jong zijn en opgroeien op IJburg en alles wat daar bij komt kijken. De stichting 'Sexmatters' heeft deze waardevolle film gemaakt. 
 
Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om deze korte film te maken. Jongeren dachten na over diversiteit, jong en jezelf zijn op IJburg. Ook hebben zij hebben brainstormsessies georganiseerd in het jongerencentrum IJtopia. Het resultaat is deze korte film. Onze leerlingen en docenten hebben uiteraard meegewerkt aan de totstandkoming van deze film. 
In de lessen Bewegen, Sport en Management (BSM) is er ook vol aandacht besteed aan het thema liefde, seksualiteit, respect en diversiteit. De leerlingen hebben vragen opgesteld over liefde, seks, homoseksualiteit en transgender. Tijdens de lessen werden open gesprekken gevoerd. Iedereen vond het waardevol en deed enthousiast mee. 
Na deze bijzondere mini documentaire wordt de film 'Moonlight' vertoond.  
Moonlight is een Amerikaanse dramafilm uit 2016 die geschreven en geregisseerd werd door Barry Jenkins. In de film staat het leven van Chiron, centraal: een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en zijn plaats in de wereld. 
Het programma van de Movienight begint om 18:00 uur en is rond 22:30 afgelopen. Het is gratis en we alle leerlingen zijn van harte uitnodigd om te komen. 
 
Info:
Wanneer: zondag 15 juli van 18.00 uur tot 22.30 uur
Waar: Strandpaviljoen Blijburg, Pampuslaan 501, 1087 HP, Amsterdam
 
Deze productie is tot standgekomen door de samenwerking van de gemeente Amsterdam, Blijburg, Sexmatters en leerlingen en docenten van het IJburg College.