Op vrijdagmiddag sluiten wij onze schoolweek af met actieve, leerzame, creatieve, sportieve en bovenal leuke activiteiten, dwars door de deelscholen heen. Met passie en talent als vertrekpunt kiezen alle leerlingen uit een ruim aanbod aan workshops die zowel door eigen medewerkers als door mensen van buiten en ook door ouders/verzorgers gegeven worden.

 

 

De onderwerpen variëren enorm: yoga, architectuur, koken, tuinieren, sneldichten, voetballen, debatteren, Chinees, gitaar spelen, kunstgeschiedenis, zang, dans, portretschilderen enz. In de onderbouw kunnen leerlingen ook kiezen voor een ‘passieproject’. Dit is speciaal voor leerlingen die tijdens workshoptijd een eigen passie tot uitvoering willen brengen. Zij schrijven hiervoor een projectplan en voeren dit onder begeleiding van een medewerker uit. Elke periode maken de leerlingen een nieuwe keuze uit het aanbod.

 

WorkshopsDe workshops voor de onderbouw en de bovenbouw hebben een eigen programmering. Dat is niet alleen om organisatorische redenen, maar vooral inhoudelijke. De workshops in de bovenbouw hebben meer samenhang met het reguliere onderwijsprogramma.

 

Ook na school kunnen onze leerlingen deelnemen aan workshops. Deze activiteiten worden deels samen met Nowhere, een culturele instelling voor jongeren, georganiseerd. Elk schooljaar werken wij op projectbasis met de meest uiteenlopende instellingen en initiatieven samen om onze leerlingen in contact te brengen met muziek, theater, dans, kunst en maatschappelijke uitingen, zoals BUMA, dance4life, het Rijksmuseum, de Nederlandse Opera.