De onderbouwleerlingen van IJburg College 2 haalden tijdens het thema Arm en Rijk. € 3950, -  op voor de stichting Dare2Give! Op woensdagmiddag  13 juni om 12.30 uur bieden wij deze cheque feestelijk aan. Wij zijn supertrots! Het geld zal ten goede komen aan een weeshuis op Sumatra waar tal van kinderen zijn terecht gekomen na de verwoestende tsunami in 2004. 
 
Tijdens welke lessen hebben onze leerlingen hieraan gewerkt? 
Leerlingen leren bij ons in contextrijke thema’s. Deze bijzondere actie is ingebed in thema ‘Arm &Rijk’. Bij de verschillende vakken keerde het thema terug vanuit verschillende invalshoeken. Bijvoorbeeld bij het vak Mens en Maatschappij werden de begrippen ‘welvaart’ en ‘welzijn’ gemeten. Bij het vak Mens en Identiteit stonden de mensenrechten centraal. 
En bij wiskunde hebben de leerlingen met behulp van een microkrediet geleerd hoe je geld kunt genereren voor een goed doel! We zijn er dan ook supertrots op dat we aanstaande woensdag 13 juni om 12.30 uur met een feestelijke bijeenkomst deze cheque  van € 3950, - kunnen overhandigen aan de voorzitter van Dare2Give, Ellen Gootjes. 
 
 
 
Waar:
IJburg College 2, zaal 14.
Geertje Wielemaplein 1
1095 MM
Amsterdam
Contact: freekwevers@ijburgcollege.nl 
 
Wanneer:
Woensdag 13 juni 2018
12.30 uur