IJ+ lessen

 
Deze periode gaan we weer van start met de IJ+ lessen; extra lessen (workshops) die naast de reguliere lessen worden gegeven.
Dit jaar in een iets ander jasje, maar daardoor niet minder leuk. Enthousiaste docenten staan in de startblokken om deze lessen te gaan geven.
Een paar weken geleden hebben de leerlingen twee verschillende IJ+ activiteiten gekozen. Zij konden kiezen uit Muziek, Theater, Sport, Technisch Lego en Dans.
Twee periodes per jaar gaan de leerlingen uit leerjaar 1 een serie IJ+ lessen volgen. Deze lessen vinden plaats van 14.05 uur tot 15.10 uur (dus gewoon binnen schooltijd).
Op datzelfde tijdstip gaat er ook een kunstklas van start. De leerlingen die geïnteresseerd waren hebben hiervoor een toelating moeten doen.
Alle IJ+ lessen vinden plaats op school of in de sporthal Zeeburg. Leerlingen hoeven dus niet zelfstandig ergens naartoe te gaan. 
Omdat de leerlingen allemaal zelf mochten kiezen is het leuk om eens aan uw zoon of dochter te vragen waar hij/zij voor heeft gekozen.
 
Voor de tweedejaars leerlingen zijn de IJ+ lessen meer een verdieping. Zij gaan twee periodes achter elkaar een IJ+ lessenserie doen. Daardoor is er meer tijd om je te verdiepen in bijvoorbeeld theaterlessen of om een Robot te bouwen met technisch lego. Ook op het gebied van sport en muziek kunnen leerlingen zich verdiepen.
Wij zijn erg blij dat we deze lessen weer kunnen aanbieden voor onze leerlingen. Vorig jaar werd het zeer goed ontvangen en kwamen er mooie leermomenten tot stand. 
Zowel voor de creatieve als sportieve leerling zijn deze lessen een leuke extra uitdaging. 
Wij wensen iedereen weer veel plezier bij de IJ+ lessen.
 
IJ+ lessen