Finale avond: Geschiedenis in het groot
 
Op dinsdagavond 31 oktober vond de eerstejaars finale van thema 1 plaats op IJburg College 2
Leerlingen en experts hadden zich verkleed als personages uit de tien tijdvakken. Samen ontvingen zij de ouders van de eerstejaars leerlingen om te strijden voor eeuwige roem. Door middel van een spannende quiz werd uitgezocht wie er meer van de geschiedenis af weet, de ouders of de leerlingen. Het was natuurlijk niet een hele eerlijke strijd omdat de leerlingen zich de afgelopen 7 weken helemaal hadden verdiept in de tien tijdvakken. De eeuwige roem gaat dan ook naar alle leerlingen

Naast de bloedstollende quiz, lazen alle leerlingen hun bij Nederlands geschreven dagboek fragment voor. Waarin zij lieten zien dat ze echt in de huid konden kruipen van hun historische personage. Ze vertelden het publiek wat je in die tijdsperiode kon proeven, horen, ruiken en voelen. Het voorlezen van de dagboek fragmenten vond alle leerlingen erg spannend maar het ging heel goed.

 

Finale avond: Geschiedenis in het groot

 

Feedback van ouders naar aanleiding van de avond:

"Erg leerzame en leuke interactie met de kids"

"Erg leuk hoe jullie op een creatieve manier met geschiedenis omgaan. Voor mij als ouder heb ik mijn geschiedenis bijgespijkerd ;-)"