London is great!!

De 2e jaars leerlingen van de onderbouw zijn op excursie geweest naar Londen van 16 tot en met 19 mei. Het vertrek naar Londen was op dinsdag 16 mei. De busreis begon in Amsterdam en via Belgiëen Frankrijk werd er overgestoken met de boot naar Engeland. Daar aangekomen werden de leerlingen aan hun gastgezinnen voorgesteld waar ze twee nachten verbleven om kennis te maken met een andere leefomgeving en te spreken in het Engels. Woensdag en donderdag hebben de leerlingen in hun groep hun opdrachten uitgevoerd. Deze opdrachten waren presentaties en vragen beantwoorden over bekende bezienswaardigheden. Iedere leerling was een expert op het gebied van een bezienswaardigheid zoals London Bridge, Tower of London, Hyde Park, Buckingham Palace, Shakespeare's Globe etc. Daarnaast bezochten de leerlingen ook de London Eye en sommige groepen ook musea. Gelukkig was er gelegenheid om te winkelen, te eten en rond te lopen. Donderdagavond kwam iedereen weer samen en vertrok de bus vanaf Temple Station weer richting Amsterdam. Het was een leerzame en geslaagde excursie!

 

Excursie Londen en Ardennen

 

Spectaculaire onweersnacht in de Ardennen!

In mei waren alle eerste klassen op excursie in de Belgische  Ardennen. Het waren intensieve en  leerzame dagen. De leerlingen hebben op allerlei manieren hun grenzen verlegd. Kanoën in wild water, omslaan en drijfnat worden. Abseilen van een hoge rots. Ook al durf je het niet, toch proberen. Door nauwe gangetjes klauteren in een pikdonkere grot, terwijl je dacht dat je bang was in het donker. Op de fiets tegen een berg opgaan en daar happend naar adem boven komen.

En dan ’s nachts als je lekker wilt gaan slapen, wakker schrikken van keihard onweer en stromende regen.

’s Avonds werd er heerlijk gegeten. Met als hoogtepunt, de kookwedstrijd. Teams van 6 leerlingen maakten zelf lekkere gerechten, variërend van Pasta Bolognese tot pannenkoekentaart. Er werd fantastisch samengewerkt en het was voor de jury haast onmogelijk winnaars aan te wijzen.  De avond werd steeds afgesloten met een mooi kampvuur.  Daarna de tent in, waar er door veel leerlingen nauwelijks werd geslapen, maar wel heerlijk veel werd gekletst……. De terugtocht leek daardoor zo voorbij, behalve de buschauffeur lag iedereen te slapen!

De maandag na het schoolkamp vatte één leerling de hele week samen met “Fantastische dagen, heel veel gedaan, niet geslapen en alles was nat. Thuis heb ik het hele weekend in bed gelegen”!