Leerlingen die voor de richting IT hebben gekozen gaan meedoen aan de Raspberry Competitie! Zij gaan aan de slag met het thema ''Verbeter welzijn - doe een uitvinding!'', gebruikmakend van de Raspberry Pi. Met de Raspberry Pi ontwikkelen zij een toepassing voor in huis waar mensen die behoefte hebben aan zorg echt iets aan kunnen hebben.
 
In groepjes van drie werken zij aan hun technologische oplossing. Aan het eind van de periode worden de beste twee groepjes uitgekozen en wordt hun project ingezonden voor de wedstrijd.  Pas dan zijn werkelijke deelnememers van het IJburg College bekend.
De leerlingen leren te programmeren en doen veel kennis op over elektronica. Zij gaan probleemoplossend te werk. Ook leren zij dat zij niet direct op moeten geven (want dit soort projecten kunnen best lastig zijn.. Je kunt er lang over doen om een kleine fout te vinden). Kortom, de vaardigheden vallen allemaal onder de '21st century skills' en daarmee dus heel waardevol voor de toekomst! 
De Raspberry Pi competitie is in Engeland ontstaan. Het is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam, het MBO in de regio, het consultingsbureau: PA consulting (www.paconsulting.com) en middelbare scholen uit Amsterdam en elders.  
 
Lees hier het artikel dat onlangs is gepubliceerd in de Telegraaf over dit unieke project!