Op donderdag 24 mei van 14.00 - 16.00 uur vindt er op onze locatie IJburg College 2 een bijzonder evenement plaats. Het betreft een unieke samenwerking tussen IJburg College 2, ons Young Solar team, de Nuon, het Nuon Solar team, Natuurlijk IJburg en Clean2Antartica. Alle onze bovenbouw leerlingen (behalve natuurlijk de eindexamenkandidaten), ouders en buurtbewoners worden geïnspireerd door  'helden' die laten zien dat we echt op een duurzame manier kunnen samenleven! 
Welke helden komen er?
Ons Young Solar team zal de SuperSUNic te water gaan laten. De SuperSUNic is de boot waar 17 leerlingen uit de bovenbouw keihard aan gewerkt hebben, zij vaart op zonnepanelen.
Het Nuon Solar Team, de winnaar van de World Solar Challenge in Australië, vertelt over de nieuwste technieken op het gebied van zonne-energie, zonnepanelen en zij geven tips hoe ons Young Solar team de aankomende wedstrijden kunnen winnen.
- De sponsor van dit evenement , de Nuon, inspireert ons met hoe zij stadsdelen op een duurzame manier verwarmen.   
- En de organisatie 'Clean2Antartica' maakt het onmogelijke waar: zij hebben een wagen gemaakt van afvalplastic, rijden daarmee op zonne-panelen naar Antartica! Zij nemen ons mee op de reis naar het meest zuidelijke punt van onze aarde en willen daarmee Nederland wakker schudden dat duurzame technieken de toekomst zijn!    
 
Meer weten?: 
- link naar de officiële uitnodiging verstuurd naar onze bovenbouwleerlingen van IJburg College 2, ouders en buurtbewoners van het Zeeburgereiland. In deze uitnodiging staan alle ins en outs over het evenement: het unieke programma van a tot z.
- Clean2antartica: https://www.clean2antarctica.nl/
- Nuon Nuna9 team TU Delft: https://www.nuonsolarteam.nl/
- Natuurlijk IJburg: http://www.natuurlijkijburg.nl/
 
Volg ons op Twitter en Facebook