In augustus 2014 ben ik begonnen met werken bij het IJburg College. Ik wist al dat ik in een tijdelijk noodgebouw zou beginnen en dat we met een groep van 50 mensen zouden gaan pionieren. Spannend!!


Toen ik op mijn eerste dag begon was er voor mij nog helemaal niets, ik heb samen met een collega een tafel en stoel uit een deelschool gehaald zodat ik een plekje had en de eerste weken handmatig koffie en thee gezet voor de collega's. Ook was er de eerste dagen geen telefoon of internet dus mijn laptop, daar had ik niet zoveel aan.


Al snel hadden we alles op orde en hebben we met zijn allen een leuke knusse en veilige omgeving gecreëerd voor leerlingen en voor onszelf. Ik heb er veel plezier in gehad om hier helemaal mijn eigen plekje te creëren en om te zien hoe het nieuwe gebouw voor mijn ogen groeide en steeds een stukje mooier en "echter" werdt. Het was leuk om mee te maken.

 

Inmiddels is het bijna 2017 en zullen we het nieuwe jaar starten in het nieuwe IJburg College 2. Met gemengde gevoelens neem ik afscheid van het tijdelijke gebouw. Het nieuwe gebouw is veel groter en heeft een eigen print ruimte en een Petit Café waar de koffie en thee zal komen te staan. Yeey, want eindelijk die herrie niet meer de hele dag achter mij! Ook heel jammer want de aanloop van collega's die even blijven hangen en een praatje maken zal dan minder worden en ook de leerlingen zitten wat verder weg.

 

Ik heb er heel veel zin in om het nieuwe jaar in een schoon en fris gebouw te beginnen. Ik hoop dat het al mijn verwachtingen zal waarmaken maar, dat laat ik jullie in een volgend verslagje weten.

 

Tot ziens op IJburg College 2!

Groetjes Dalia