Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe IJburg College 2 er nu uitziet? Kijk dan naar het filmpje gemaakt door Soufyan Hafidi, een leerling van het IJburg College.

 

 

Er is hard doorgewerkt door de mannen van de Vries en Verburg, de bouwkundig hoofdaannemer. Onder de bezielende leiding en prettige aansturing van Paul Spee en Peter Huys van ons bouwmanagement HEVO liggen we nog op schema.

 

Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

Weliswaar zal de definitieve oplevering iets opgeschoven worden naar vrijdag 16 december, maar vanaf 1 december aanstaande (nog maar 2 weken) kunnen we er al in om vaste en losse inrichtingswerkzaamheden met derden (lockers, keukeninrichting, ICT infrastructuur) te gaan verrichten.

 

Het is en wordt een spannende tijd, elke keer weer, om tijdig alles voor elkaar te hebben, maar het IJburg College en de schoolleider bedrijfsvoering, zijn inmiddels ‘gepokt en gemazeld’ in deze processen na zoveel verhuis ervaring, dat het ook deze keer zal gaan lukken. Met klankbordgroep en inrichtingsarchitect Patricia Hessing wordt hard gewerkt aan de verfijning van vaste en losse inrichting, de vloeren worden op papier ingericht en de bestellingen voor het meubilair worden gedaan.

 

            Overzicht bouwproject IJburg College 2                                       Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

De contracten met de Nuts bedrijven (water, afvoer, stroom, stadsverwarming en glas) zijn gesloten en aan de aansluitingen wordt gewerkt.

Ook vindt er veel inspanning op diverse gebieden plaats om onze ambities met betrekking tot de duurzaamheid te realiseren, 720 zonnepanelen en als het kan ‘zwevend’ boven een sedumdag, gaan er komen. Het is niet zeker dat dit alles al gerealiseerd zal zijn met ingang van 9 januari 2017, als we het pand in gebruik zullen nemen, maar dat het er komt staat vast.

Het IJburg College is op verzoek van de gemeente Amsterdam in de persoon van jullie schoolleider bedrijfsvoering Ambassadeur van de , zij zijn gevraagd om als ‘groot dak-bezitter’ anderen enthousiast te maken voor duurzame daken. Dan kunnen we als IJburg College 2 met als ondertitel High Tech Green natuurlijk niet achter blijven.

Na de herfstvakantie, begin November, zal de vloer in de nieuwbouw gerealiseerd zijn en gaan ze verder met de afwerkfase. Dan is het ook weer mogelijk om het gebouw te betreden en kunnen we weer kleine groepen rondleiden, vooral leerlingen en medewerkers van IJC2 kunnen niet wachten naar binnen te gaan…

 

Het terrein voor de school (Geertje Wielemaplein) zal een tijdelijke invulling krijgen tot de bouw van de tegenoverliggende panden afgerond is. Daarna zal de definitieve inrichting plaats vinden en wordt het ontwerp waar onze leerlingen aan meegewerkt hebben (een ‘zwembad’ en veel bomen), gerealiseerd worden.

 

De ontwikkelingen met betrekking tot de bouw van de nieuwe sporthal gaan gestaag verder, we zitten nu in de fase dat het definitief ontwerp bijna is goedgekeurd en er een architect geselecteerd zal gaan worden. De oplevering staat gepland in de zomer van 2018, in de tussentijd wordt er op dit moment een opblaashal gerealiseerd achter de tijdelijke huisvesting voor het IJburg College.

 

Wordt vervolgd

 

Al nieuwsgierig hoe ons nieuwe gebouw van Ijburg College 2 eruit gaat zien? Bekijk dan het filmpje hieronder gemaakt door een leerling van het IJburg College.

 

                                               


 

De bouw ligt nog steeds op schema en omdat het gebouw wind- en waterdicht is, is het grootste risico op vertraging ook verdwenen.

 

Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

We hebben het hoogste punt gevierd met de bouwers, zij zijn door Lou bedankt voor het goede werk en hebben onder het genot van een heerlijke friet en een frisdrankje dit moment even met elkaar gedeeld.

 

De medewerkers en onderaannemers van De Vries en Verburg, zijn nu de gevel verder aan het afwerken.

Ik ga jullie niet vermoeien met de eindeloos discussie en soap die we gehad hebben met onze supervisor (een architect aangewezen door de gemeente om het welstandskader van de sportheldenbuurt te bewaken), het resultaat is dat we nu de gevel gaan krijgen die jullie binnenkort zien verschijnen.
Daar zijn we uiteraard erg blij mee, volgens de supervisor moet je bij het door de buurt lopen denken aan de klanken van Philip Glass, ik ben benieuwd of jullie dit in de toekomst ook zo zullen ervaren :-)
 


 

De discussie over de gevel ging niet om de 'gouden doos' maar de 'sokkel' waar deze 'op gebouwd' is, de onderkant van de gevel dus.
Ik heb enkele weken geleden op Twitter vermeld, "bouwen op het Zeeburgereiland, is een strijd van 50 tinten grijs" en dat hebben wij mogen ervaren.
 

Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

 

Er is al een mooi zicht op de uiteindelijke uitvoering van de 'gouden gevel' aan de bovenkant, dit zal de komende weken verder afgemaakt worden.

 

Ondertussen wordt aan de binnenkant hard gewerkt aan het plaatsen van wanden, aanleggen van luchtkanalen, elektriciteit, etc. etc.

Ook zijn de containers geplaatst, één van de 'landmarken' van IJC2, hier zitten volgend kalenderjaar de deelschoolleiders hun werk te doen, in een authentieke werkplek, passend bij het "IJGENWIJZE" IJburg College.

 

Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

Er zullen in de afwerkfase steeds meer 'busjes' op het terrein staan en meer en meer mannen (nog geen vrouw gezien op de bouw) zullen naar het eindresultaat toe gaan werken.

01 december is nog steeds de opleverdatum, daarna hebben we nog ruim een maand om zaken te verhuizen en de afstemming van de installaties te realiseren.

Ondertussen is de klankbordgroep bijeen geweest, deze zal op korte termijn weer samenkomen, om de verdere ontwerpen van onze interieur architect te bespreken en verder te verfijnen.


Nog voor de zomervakantie, of anders vlak daarna zal het programma van eisen m.b.t. de losse inrichting klaar zijn en kunnen we offertes aan gaan vragen voor die onderdelen die niet mee komen uit de tijdelijke huisvesting.

 

 

Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

De ontwerpgroep betrokken bij de nieuwbouw van de sporthal is ook al een eind op gang, helaas heeft dit proces enige vertraging opgelopen en is het proces nu even 'ON HOLD" gezet.

De ambities van de afdeling sport van de gemeente stroken niet helemaal met de beschikbaar gestelde budgetten.
Laten we hopen dat dit proces snel 'losgetrokken' zal worden en dat de bouw van de sporthal snel kan gaan beginnen.

https://www.amsterdam.nl/gemeente/college/individuele-paginas/eric-van-der-burg/persberichten/persberichten-2016/amsterdam-zet/

 

Overzicht bouwproject IJburg College 2

 

 

De docenten van IJburg College 2 zijn vorige week een kijkje gaan nemen bij de nieuwbouw van IJburg College 2. De bouw gaat nu heel snel. Iedereen kijkt er dan ook naar uit om snel te verhuizen naar het prachtige nieuwe gebouw.