Prijs bij NFFS

IJburg College valt in de prijzen bij NFFS

 

Ook dit jaar was de kunstklas van 4VMBO weer van de partij: een bezoek aan het NFFS in Lelystad.
Het NFFS staat voor Nationaal Film Festival Scholieren. Dat is een filmfestival waarbij scholieren uit heel Nederland komen om films te beoordelen, workshops te volgen en 's avonds (hopelijk) in de prijzen te vallen met hun eigen ingezonden filmpjes. Het wordt jaarlijks druk bezocht en er werken die dag zo'n 50 vrijwilligers om het de scholieren helemaal naar hun zin te maken.

 

En dit jaar hadden we twee genomineerden: Sophie Post uit de Havo met haar film Onderweg en Isis Watchman, die inmiddels op het Jan des Bouvriecollege zit, met haar film 'I have a dream'.

 

Met 4 andere Amsterdamse scholen zijn we met de bus naar Lelystad gereden. Bij aankomst kreeg iedereen meteen een tasje met allerlei leuke spullen. Na een spetterende opening met een brass band en een toespraak van de wethouder begonnen er vier rondes aan workshops. Verschillende workshops waarbij je steeds iets leerde over filmen. Bij de ene workshop leerde je echt de techniek, bij de ander leerde je om commentaar te geven op films die je ziet. Kortom; een gevarieerde en leerzame dag.

 

Na het avondeten (ook daar was voor gezorgd) was er een rode loper gala waarbij alle genomineerde filmpjes de kans krijgen een prijs te winnen. Leerlingen hadden zich prachtig aangekleed en waren helemaal klaar om een prijs in ontvangst te nemen. Dit jaar viel het IJburg College ook in de prijzen. Sophie Post won met haar prachtige filmpje in de categorie "1-minute movie" een derde prijs! Wij zijn super trots.

 

Om 22.00 uur was het weer tijd om naar huis te gaan. De bus stond klaar om ons weer naar Amsterdam te brengen. Iedereen was moe maar voldaan. Het was een mooie, inspirerende maar ook leerzame dag. En daarmee hebben de leerlingen van het examenvak Kunstvakken 2 Audiovisueel een mooie start gemaakt. De leerlingen kunnen zich laten inspireren door alle diverse film die ze gezien hebben, en gebruik maken van de technieken die ze geleerd hebben.
Wij zijn dan ook benieuwd naar wat er dit jaar weer door de kunstklas gemaakt gaat worden.


Veel succes allemaal.....en vooral veel plezier gewenst.Prijs bij NFFSPrijs bij NFFSPrijs bij NFFSPrijs bij NFFS

 

Prijs bij NFFS