Voor onze 5 Vwo leerlingen zijn wij op zoek naar public speakers die onze leerlingen kunnen helpen bij het schrijven en voorbereiden van de speeches in het Engels voor de GNE Awards competitie! 
 
Dit is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland. Zij organiseren een competitie voor het spreken in het openbaar voor jongeren. De competitie bestaat al sinds 1988. In 2014 heeft de toenmalige minister van onderwijs de competitie benoemd tot de meest waardevolle manier om de Engelse taalvaardigheid te verbeteren! 
 
Ook dit jaar doet het IJburg College mee en gaan de leerlingen uit de 5V klassen een speech schrijven en geven over een van de volgende onderwerpen:
 
1. Plastic Fantastic?!
2. Finding your passion is overrated.
3. A better world starts with you.
4. ‘Big brother is watching you…’; does privacy exist?
5. UK-Dutch relations: what will the future bring?
6. Nature is a common language.
 
 
De leerlingen doen vervolgens onderzoek naar hun gekozen onderwerp. Daarnaast bereiden zij hun speech voor en zullen zij oefenen, oefenen en nog eens oefenen! 
Meedoen met deze competitie levert hen niet alleen een betere Engelse spreek- en taalvaardigheid op, ook hun onderzoeksvaardigheden verbeteren aanzienlijk!     
 
Tijdens de finaleweek van periode 2, dus medio december, zal een jury bestaande uit experts een keuze maken welke van onze leerlingen door zal gaan voor de regionale competitie van de GNE Awards. 
 
De uiteindelijke winnende spreker van de nationale competitie wint een reis naar Londen en zal meedoen aan de internationale competitie van 13 tot 17 mei 2019. 
 
Wilt u leerlingen inspireren? Bent u een goede ‘public speaker’?  Of kent u iemand anders die hiervoor geschikt is? Neem dan contact op met ons!  
 
Renske Steur en Pauline Griffioen
Docenten Engels, bovenbouw 
 
Email: info@ijburgcollege.nl, t.a.v. Renske Steur