Onze vierdejaars havisten duiken in het thema 'Geëngageerde Kunst". Leerlingen doen onderzoek en verdiepen zich in de geëngageerde kunst. Op woensdagochtend 11 april ging de eerste groep leerlingen naar Nieuw Dakota voor een workshop en een rondleiding. 
Het was echt ‘leren in de werkelijkheid’!  Hoe ziet geëngageerde kunst er eigenlijk in het ‘echt’ uit? Locatie: een NDSM werf met de bijzondere tentoonstelling MELTING ICE van Frank Mandersloot! Wij zien 15 grote werken uit de periode 2010-2018. Een aantal werken is gemaakt tijdens werkperiodes in het Europees Keramisch Werk Centrum, de meeste werken worden hier voor het eerst getoond. Het geluid van stromende fonteinen biedt ruimte aan stilte waarvan de urgentie niet mag ontgaan. 
De leerlingen hebben de werken besproken, bekeken en hebben daarna een korte workshop gehad waarbij ze een woord moesten opschrijven in een zelfbedachte typografie.
Welk woord popte op tijdens het kijken naar het werk van Frank…? Als verrassing kwam de kunstenaar het laatste half uur ook naar Nieuw Dakota om zijn eigen werk toe te lichten en vragen van leerlingen te beantwoorden. Kortom: het was een betekenisvolle, leerzame en mooie les in de werkelijkheid.
 
Voor meer informatie over deze tentoonstelling, ga naar http://www.nieuwdakota.nl/