Na een periode van intensief campagne voeren, was het woensdag 24 mei dan zover: de verkiezingen in 4HV van het IJburg College!

Tijdens de lessen van RO de afgelopen periode hebben de 4ejaars havo- en vwo-leerlingen een eigen politieke partij opgericht en hier, met posters filmpjes, instagram, flyers en persoonlijke gesprekken, campagne voor gevoerd. Hierdoor veranderde vooral deelschool 5 (maar stiekem ook de rest van de school een beetje…) in een grote politieke arena!

Verkiezingen in 4HVVerkiezingen in 4HV

Het eerste deel van de campagne werd woensdag 17 mei afgesloten met een debat tussen de lijsttrekkers van de verschillende partijen. Hier werden standpunten verdedigd en aangevallen over uiteenlopende onderwerpen, zoals: het klimaat, gelijkheid in het onderwijs, belastingen, uitkeringen, het binnenlaten en opvangen van vluchtelingen, het openbaar vervoer en veiligheid.

 

Verkiezingen in 4HVVerkiezingen in 4HV

 

En na twee maanden campagnevoeren, vonden vandaag dan eindelijk de verkiezingen plaats. Na een spannende strijd, een vlekkeloos georganiseerde verkiezing en het tellen van de stemmen (speciale dank naar het organisatieteam: Lotte, Sharon, Farah en Nawfal), bleek de partij Vuist Op Tafel van lijsttrekker Ilse van Warmerdam uiteindelijk de grootste met 3 zetels in het IJburgparlement. De rest van de uitslag vind je hieronder.

 

 

Partij – Lijsttrekker

Zetels

Vuist Op Tafel – Ilse van Warmerdam

3

Partij voor U – Marente Polak

2

Vooruit – Sophie Sluijzer

2

Gelijk Links – Fariga Sams

2

Deza – Davis Christenhuis

2

GroeiLinks – Daneel Akers

1

LEEV – Christophe Mattheijsen

1

DAT – Floor Soons

1